سامانه مودیان مالیاتی امروزه برای مجموعه های مختلف اهمیت زیادی دارد. مودیان مالیاتی یک سامانه ای می باشد که به وسیله سازمان امور مالیات کشور تشکیل شده است تا برای ثبت مشمولات مالیاتی، اطلاعات مربوط به مالیات، ارسال اظهارنامه مالیاتی و همین طور دریافت اطلاعات و مستندات به منظور سازمان مالیاتی برای ارزیابی وضعیت و شرایط مالیاتی افراد، سازمان و شرکت ها در جاهای مختلف به کار می رود.
برای استفاده از سامانه مودیان مالیاتی، افراد زیادی با استفاده از شماره مالیاتی خود و رمز عبور مربوط، به سیستم وارد شوند. در سامانه مودیان مالیاتی، اطلاعات فرد، شرکت و یا مجموعه ها، اظهارنامه مالیاتی و مشخصات پرداخت مالیاتی وارد می شود و آن ها تایید شده و پرداخت های مالیاتی انجام می گردد.
سامانه مودیان مالیاتی از ابزارهای مالیاتی به شمار می رود که به دولت و کشور کمک می کند تا در جمع آوری بدهی های مالیاتی به این وسیله بهتر عمل کنند. در واقع سامانه مودیان مالیاتی یک سامانه آنلاین می باشد که به وسیله سازمان امور مالیاتی ایجاد می شود. این سامانه به افراد این قابلیت می دهد تا از روش اینترنت مالیات خود را بهتر پرداخت کنند. هدف از این سامانه این است که در پرداخت مالیات، ایمنی و راحتی را فراهم کند.
در سال 1398، قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به تایید نهایی شورای نگهبانی رسید و مقرر شد تا 15 ماه پس از آن، این قانون لازم و اجرا شود که همواره یک سری تاخیرات هم در آن ها وجود دارد.
پس از اجرای این قانون با توجه به فراخوان های سازمان امور مالیاتی، مودیان مالیاتی موظف هستند تا در سامانه مودیان ثبت نام کرده و در آن ها عضو شوند.
سامانه مودیان و پایانه های فروشگاه ها، بستر مهمی هستند تا قانون پایانه های فروشگاهی بهتر ایجاد شود. در کنار آن قانون مالیات های مستقیم و اخذ مالیات بر مجموع درآمد بهتر انجام می شود. راه اندازی و استفاده از سامانه مودیان یک سری مزایا دارند که عبارتند از:
سامانه مودیان مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد که باید برای مالیات دهی به دولت ثبت نام نمایند. افراد حقوقی به موسسات، شرکت ها و سازمان ها می گویند؛ در صورتی که افراد حقیقی کسانی هستند که از دارایی های خودشان برای کارهای تجاری بهره می گیرند. به صورت کلی کسانی از در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام باید کنند به شرح ذیل هستند:
سامانه مودیان در کشورهای مختلف به عنوان یکی از فناوری های ارتباطی بین کشور و دولت استفاده می شود. این سامانه از یک سری مزایا و معایب بهره مند است که در ادامه به آن ها می گوییم:
کاهش هزینه ها: با بهره گیری از سامانه مودیان مالیاتی، هزینه های مرتبط به ارسال مکاتبات و حضور در کارهای مالیاتی کم می شود و سرعت آن به شدت کم می شود.
افزایش سرعت در کار: بهره گیری از این سامانه، سبب می شود تا ارسال اطلاعات مالی و مالیاتی به دولت در کم ترین زمان انجام شود.
ممانعت از تقلب: استفاده از سامانه مودیان مالیاتی، دسترسی و طبقه بندی به مشخصات افراد را خیلی راحت تر می کند و این سبب می شود تا اطلاعات مالی و مالیاتی به درستی طبقه بندی شود.
برای به کار گیری از سامانه مودیان مالیاتی، باید در قدم اول به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و پس از آن شماره ملی و رمز عبورتان را وارد نمایید و سپس مالیات خودتان را پرداخت نماید.
اجرای قانون مالیاتی در پایانه های فروشگاهی یک سری برتری ها دارد که سبب می شود تا داده ها به صورت راحت طبقه بندی شود و همین طور دسترسی به آن ها ساده تر شود. شما با استفاده از این سامانه می توانید خیلی راحت فاکتور ها را ارسال کنید و همین طور با داشتن یک نرم افزار حسابداری مناسب که بتواند به سامانه متصل شود، مودیان می توانند ثبت فاکتورها و اسناد مالی در این سامانه بهتر ثبت کنند و کار را ساده و راحت تر انجام دهند و همه چیز شفاف و دقیق باشد.
سازمان امور مالیاتی کشور، با اجرای قانون پایانه های فروشگاهی در اجرای این قانون در کارهای مبادلات اقتصادی کمک می کند تا عدالت بهتر رعایت شود و شرایط اقتصادی شکوفا شود. هدف از انجام این قانون این است که در نظام مالیاتی هوشمند سازی انجام شود.